Sokkel

Info

Let op. Momenteel ben ik met verlof. Aanvragen voor maatwerk sokkels zullen opgepakt worden na mijn verlof. Natuurlijk mag je alvast de gegevens doorsturen.

Is het u al eens opgevallen dat in musea of in een luxe interieur de mooiste producten altijd op een voetstuk staan? Dit wordt gedaan om het product beter te kunnen presenteren. Zo wordt het een eye-catcher. Dit proces noem je sokkelen en het product heet een sokkel.

Mineralen, edelstenen en fossielen komen niet altijd goed tot hun recht als ze plat liggen. U zal ze niet goed kunnen zien waardoor de interieur waarde naar beneden gaat. Dat is natuurlijk heel erg zonde. Ook kunnen mineralen, edelstenen en fossielen die niet gesokkeld zijn uw meubilair beschadigen. Een goed gemaakte sokkel voorkomt dit.

Omdat ik de prachtige uiterlijke schoonheid van mineralen, edelstenen en fossielen graag wilde toepassen in het interieur ben ik opzoek gegaan naar verschillende manieren om dit te kunnen doen. Door veel te onderzoeken en vooral uit te proberen heb ik ondervonden dat het sokkelen van een product de beste en mooiste optie is. Hierbij kan er eindeloos gevarieerd worden in model, aanwezigheid en materiaal. Dit zorgt ervoor dat ik altijd innovatief en ‘out of the box’ moet kunnen denken.

De sokkel

Aan de hand van de vorm van het product wordt bepaald op wat voor manier de sokkel wordt gemaakt. Vaak moet de sokkel zo min mogelijk opvallen. Dit met als doel om het product zo mooi mogelijk uit te laten komen. Dat betekent dat je erg subtiel te werk moet gaan en veel moet passen en meten. Ook pas ik verschillende verwerkingstechnieken toe om het mooiste resultaat te behalen. Dus geen zichtbare las plekken of beschadigingen. De afwerking speelt ook een belangrijke rol. Zo wordt de sokkel altijd of gepoedercoat of geglaspareld en voorzien van nopjes of een vilten beschermlaag. Zo blijft uw meubelstuk ook schadevrij.

Naast edelstenen, mineralen en fossielen kan voor bijna elk product een sokkel gemaakt worden. Heeft u een erfstuk, bijzondere vondst of een product wat net wat meer aandacht verdient? Dan kan ik u helpen! Vul hier het contact formulier in en ik neem zo snel mogelijk met u contact op.